דיני ירושה מנהלים את שיעשה ברכושו של אדם אחרי פטירתו. לאחר קבלת צו קיום צוואה, או אם אין צוואה, צו ירושה, מהרשם לענייני ירושה, הנקרא גם, רשם הירושות, רשאים היורשים לקבל ולחלק את עיזבונו של הנפטר. את הצוואה חייב אדם לכתוב בהיותו כשיר לקבל החלטות, ומטרתה לחלק את עיזבונו על פי רצונו ובתנאיו. כשצוואה שכזאת לא נכתבת, מרחיב חוק הירושה איך יתחלק עזבונו של אדם, על פי המצב המשפחתי בעת פטירתו. החוק מחפש יורשים מבין בן זוג, ילדים, הורים, הורי הורים וכל שביניהם. כשהחוק לא מאתר יורש, עובר עזבונו של המנוח למדינה.
חשוב לציין שצו קיום הצוואה וצו הירושה מנהלים רק את עזבונו של אדם, אבל לא כל רכושו, או כל הכספים שצבר בחייו נכללים בעיזבונו. כספים שהפקיד בקרנות פנסיה ובקרנות שונות אחרות, כשהוא נדרש להגדיר את המוטב (אדם, או גוף שיקבל הכספים עם פטירתו) אינם קשורים לעיזבונו ויחולקו על פי הוראותיו שהשאיר באותה הקרן. יש הנוקבים בשמות מפורשים של מוטבים באותן הקרנות, ויש המפנים לצוואה או לחוק, לצורך חלוקת הכספים שבקרנות.
בנוסף להבנה שהעיזבון אינו כולל את כל רכושו, חשוב להבין שבמקרה של הסכם ממון, חוקי הירושה הם היחידים הקובעים את הוראות חלוקת העיזבון לאחר הפטירה. לכן, הוראות שבהסכם ממון שלא נרשמו בצוואה, לא תהיינה תקפות במקרה של פטירה, אלא רק עד פטירת אחד הצדדים. צרוף הסכם ממון לצוואה מגדיר את עזבונו של אדם, או במלים אחרות, מחריג מעזבונו את רכושו של הצד השני להסכם הממון, וקובע את הגבול בין רכושם.
כתיבת צוואה, ברוב המקרים, תקל על קרובי המנוח, תבהיר את עמדתו ותמנע חיכוכים, עלויות ומריבות מיותרות. עם כתיבת הסכם ממון, כתיבת צוואה צמודה הופכת לחובה צרופה.
משרדנו מתמחה בכתיבת צוואות, ניהול ירושות ועיזבונות וכתיבת הסכמי ממון בין בני זוג. המשרד מופיע בבית משפט לענייני משפחה, ופועל מול רשם הירושות. המשרד מיישם את הניסיון רב השנים בתחום לצורך כתיבת צוואה בצורה מדויקת וחוקית.